Ik vind het leuk om mensen te laten ontdekken wat creativiteit met je doet

IMG 20160211 081408 min
Montmartre interviewt verschillende kunstenaars om ze in de spotlights te zetten in coronatijd. Vandaag in beeld: Sylvia Schell, kunstenares van Salvatore art studio.

 

Hoe gaat het nu in coronatijd?

154961396 3749303625154798 8439473533390936621 oNormaal geef ik wekelijks schilderlessen en ook schilder- en epoxy workshops. Nu tijdens corona zijn er helaas geen schilderactiviteiten. Via WhatsApp adviseer ik de cursisten die thuis aan het schilderen zijn, maar het is toch anders. Het atelier is ook het ontmoeten van elkaar. En tijdens het schilderen leer je ook van elkaar omdat ieder met zijn eigen onderwerp bezig is. Online les staan ze niet echt voor open. Daardoor heb ik wel tijd om me bezig te houden met andere dingen dan alleen schilderen. Bodycasting is daar een voorbeeld van.

Bodycasting is een kopie/3D-beeld van bijvoorbeeld handen, babyvoetjes /handjes en of dierenpoot. Het is een unieke tastbare herinnering aan bijvoorbeeld een dierbare of huwelijk of gepersonaliseerd geschenk. Mijn moeder was ziek en het leek me heel mooi om haar handen te vereeuwigen. Maar dat is er helaas niet van gekomen. Zo kwam ik op het idee om urntjes te maken van keramiek die het 3D-beeld kunnen aanvullen bij de dierbare herinnering.

Ook bleef ik met epoxy bezig, ik maakte serveerplanken, onderzetters en tegeltableaus met resin art/epoxy. Dit zijn unieke kunstobjecten met een luxe uitstraling, glasachtig effect en schitterende kleuren. Heel jammer dat de epoxy workshops nu niet doorgaan, want er is veel belangstelling voor. Ik hoop wel dat Montmartre doorgaat, ik mis de markten en de fairs. 

Heb je al eerder op Montmartre gestaan?

Ik heb er nooit gestaan, maar ik heb de markt wel altijd bezocht. Geweldig om zoveel kunstenaars te zien, het is echt de moeite waard om Montmartre te bezoeken. Ik hoop zo dat Montmartre doorgaat en dat ik mijn Resin art/Epoxy kan laten zien. Normaal ben ik in de zomermaanden op markten en fairs te vinden.

20210102 164712 2 minWat was het moment waarop je wist dat je kunstenaar wilde worden?

Kunst loopt als een rode draad door mijn leven. Ik kom toch altijd weer terug bij het kunstzinnige. Ik ben altijd creatief en ondernemend geweest, als kind tekende en schilderde ik al alsof het mijn lust en leven was. Het zit waarschijnlijk in de genen. Na mijn schooltijd ging ik niet meteen die kant op, ik heb kledingwinkels en een etalageverzorgingsbedrijf gehad. Totdat ik een burn-out kreeg en rust zocht. Omdat ik mijn hoofd wilde leegmaken ben ik toen weer gaan schilderen en kwam ik tot bezinning. Ik heb mijn winkels toen afgestoten en me verder gericht op mijn creativiteit. Om kunstzinnig bezig te zijn is zo`n voldoening voor mij. Ik heb verschillende opleidingen en cursussen gevolgd. Zo ook bij de gerenommeerde kunstschilder Teunn Nijkamp uit Kats. Ik kreeg vaak de vraag van mensen of ik misschien schilderles wilde geven en zo begon het. Ik opende vervolgens een atelier in Zeeland. Vanaf 2006 dus in het mooie Drenthe te Eexterveenschekanaal en nu ben ik aardig verdrentst haha.

Waar ben je het meest trots op in je werk?

Ik loop nooit zo weg met mijn trots. Ik ga op in mijn cursisten en de kunst en vind het heerlijk om te doen. Ik vind het leuk om mensen te laten ontdekken wat creativiteit met je doet. Ik ben er trots op als ze iets op doek creëren waardoor ze versteld staan van zichzelf. Het is mooi dat ze de ervaring voelen die ik over wil brengen. Ik ontvang ook leuke en lieve reacties. Laatst werd er nog een boeketje bloemen bezorgd van mijn cursisten, er stond op het kaartje wij missen de schilderles en jou. Dat is toch hartstikke mooi en lief, ik werd er emotioneel van. Dat is mijn trots waar ik het allemaal voor doe. 

Heb je tips voor jonge kunstenaars?

Vooral doorgaan, ook als het weleens tegenzit. Het is een proces van je creatieve ontwikkeling en je groeit steeds meer. Je kunt als jonge kunstenaar de “K” van Kunst als een kadootje zien, een gave waar jij je leven mee verrijkt. Het waarderen in welke vorm van kunst geeft een bepaalde rust, maar het kan je ook ontzettend kan prikkelen. Doe wat je leuk vindt en wat het beste in jou naar boven haalt. Geniet, “de tijd glipt door je vingers” een schilderij door mij geschilderd à la Dali. 

Heb je een inspiratiebron?SIMG0369 kopie kopie 2 min

Ik was vroeger heel erg geïnspireerd door de kunstschilder Salvador Dali. Mijn studio/atelier is eigenlijk naar hem vernoemd. Ik zocht op Salvador in het woordenboek en vond een Spaanse naam voor jongens herleid van het woord Salvator. Het betekent “redder of verlosser”. Het was voor mij de redding/verlossing na mijn burn-out dat ik mij volledig in kunstzinnige creativiteit kon laten gaan. Vandaar mijn handelsnaam Salvatore art studio. 

Wat zijn je wensen voor de toekomst?

Gezond blijven en dat het weer wordt zoals het was voor coronatijd. Zodat de schilderlessen, workshops en het bezoeken van markten en fairs weer hervat kunnen worden.

 

Ook meewerken aan een interview? Mail ons dan

 

Global Styles

  • gemeentewesterwolde.png
  • web_rabobank_900_300.gif
  • web_hessefonds_900_300.gif